i disse septemberdager: Store demonstrasjoner på Wallstreet3 min read

Now Reading
i disse septemberdager: Store demonstrasjoner på Wallstreet3 min read

Antall fattige i USA har nådd nye høyder. Ikke uten grunn protesterer unge og gamle på nettopp Wall Street, finansinstitusjonenes hellige Mekka, for å vise sin forakt mot måten å disponere penger på. Mens bankene ble reddet av den amerikanske regjering, er det de små folk redningstiltakene gikk ut over; de mange som mistet sine hjem. De få rike blir rikere, mens de mange fattige mister alt.

 

 

 

 

 

 

USA 46 millioner fattige: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7801659

Utdrag av rundbrev 20.september 2011 fra Member of Congress Kucinich’ kontor (underskrevet av Elizabeth Kucinich) beskriver noe av stemningen i USA akkurat nå:

Dear Friend,
Three years ago, Dennis went on the House floor, stood up for America’s Main Street, and attacked the first round of bank bailouts – describing them as yet another vehicle to transfer wealth upward, leaving most Americans stuck with a raw deal:
When Wall Street makes a profit, it is their profit. When Wall Street loses money, our people lose money. 700 billion dollars. Why aren’t we bailing out those millions of Americans who are losing their homes?
Three years later, his words still ring true. We continue to shape our economic policy in ways that reward the wealthy and protect the banks, all while we’re told we can’t restructure mortgages and that there’s no money to put our people back to work rebuilding our broken infrastructure.

Store demonstrasjoner på Wall Street: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7801742

Video fra 20.september 2011

Obamakritikk, boken av Ron Suskind, Confidence Men: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4232713.ece

Å kritisere Obama for dette, er skivebom, for det som skjer er kapital- og kontrollkrefters ønsker. Obama har fra sin første dag gjort akkurat det de ville; en stor og bred krigsinnsats (tyveri av andre lands naturrressurser i Afghanistan, Irak, Libya), utvidet bruk av droner og tatt nye skritt i kontrollregime over den enkelte borger. Mye tyder på at det er de samme krefter som står bak de store og spektakulære terroraksjoner, for de taler deres språk. De har aldri lagt skjul på dette, bare pakket det godt inn i velklingende formuleringer. Spørsmålet er om deres neste skritt er å internere «terrorister/ekstremister/demonstranter» og fattige i de, for dette formål forberedte FEMA Camps (Federal Emergency Management Agency) , regelrette konsentrasjonsleire godt utstyrt og forberedt for «nødsituasjoner». 800 FAMA Camps finnes rundt omkring i USA, bemannet av det militære, 24 timer i døgnet, de fleste kan ta 30000, men noen også 2 millioner (Fairbanks og Alaska).

Det er ikke å utelukke at de blir åpnet den kommende tid, at det som Nyhetsspeilet skriver (fra 2009), stemmer: http://www.nyhetsspeilet.no/2009/09/fema-camps-fare-for-holocaust/

Artiklene i Nyhetsspeilet er skrevet av «konspirasjonsforsker» Armin Bahrami.

Han er åpenbart en modig maur: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=589023

Også dette begynte med «misligholdte» huslån. For de som står bak og trekker i trådene, har også kontroll over pengene. De som ikke ønsker en ubehagelig og sjokkerende overraskelse bør forsøke å se inn i fremtiden. Er det det samme som er i ferd med å skje i Norge? For statens altfor mektige rolle er meget tydelig i Norge. Vår presse tuter med ulvene, desinteresse og ukebladstandard er deres nivå. Politikerne er mere opptatt av seg selv, sin lønn og pensjon og priser offentlig høylytt velferdsstaten, fordi det er slik borgerne skal smøres. At garnet strammes mer og mer rundt de enkelte, sier de ingenting om. Ja, kanskje merker de det ikke engang. Her er det også svært mange som «frivillig» har syltet seg ned i bunnløs (huslåns)gjeld. Også de kommer til å miste sine hus og boliger når jobbene blir borte. For jobbene blir borte, også her. For det kan se ut til at en (velferds)stats «rikdom» kun er en illusjon brukt for å få folk på limpinnen. Glem ikke at oljefondet (pensjonsfond utland) over natten kan reduseres til verdi null.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response