Forfatteren Chris Hedges om demonstrasjonene på Wall Street2 min read

Now Reading
Forfatteren Chris Hedges om demonstrasjonene på Wall Street2 min read

Chris Hedges, 55, forfatter og tidligere journalist ved NY-Times ser på bakgrunnene for demonstrasjonene og hvorfor de skjer.

Han forteller at

«this is really where the hopes of America lies. All the efforts of intimidation that we have seen by the police of New York, the disproportional amount of force and the disproportional numbers that have been deployed to contain the protests here, for me, illustrates that the real people who are scared are the power elite – of course they try to make you scared and us scared, but I can tell you – I have been a reporter of the NY-Times, that on the inside they are very, very frightened. They dont want movements like this to grow. And they understand on some level, wether its subconscious or in other cases even overt, that the criminal class in this country has seized power.»

1. av 6 deler (resten finnes på youtube):

Transskripsjon av intervjuet finnes her: http://mikaloneil.com/blog/seen-on-the-web/occupy-wall-st-chris-hedges-interview/

Signér opprop til the White House:

https://wwws.whitehouse.gov/petitions/%21/petition/recognize-men-and-women-who-are-occupying-wall-street/tX0ZX8Z7

Chris Hedges forteller (fra intervjuet): «On the other hand, I have children. And I look at my children and I wonder what kind of a world we?re going to leave them. My youngest son is three years old. And his favorite book is ?Out of the Blue?, which are these huge pictures of narwhals and dolphins. He will sit on the floor of his room and flip through these pages, and I look at him. When I see him do that it breaks my heart. Because I know that if there is not a radical change in human behavior, all of those great sea creatures will be dead within his lifetime. Corporate systems are, in theological terms, and I?m a seminary graduate and can?t escape it, are systems of death. They turn everything into a commodity. Human beings become commodities, the natural world becomes a commodity, that they exploit. Until exhaustion or collapse.»

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
Comments
Leave a response

Leave a Response