Barack Obama’s Afrikastrategi i 20111 min read

Now Reading
Barack Obama’s Afrikastrategi i 20111 min read

Cass Sunstein (sjef for Obamas propagandakontor) og Vermeulen har allerede offentliggjort Obama’s arbeidsmåte: i sin Conspiracy Theories i 2008 (den kan hentes på Social Science Research Networks hjemmesider:

http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1084585 (pdf)).

Der skriver de (sitat side 15), det gjelder de som ikke har tillit til det regjeringen hevder, men velger å tro på konspirasjonsteorier: «we suggest a distinctive tactic for breaking up the hard core of extremists who supply conspiracy theories: cognitive infiltration of extremist groups, whereby government agents or their allies (acting either virtually or in real space, and either openly or anonymously) will undermine the crippled epistemology of those who subscribe to such theories. They do so by planting doubts about the theories and stylized facts that circulate within such groups, thereby introducing beneficial cognitive diversity».

Cyril H.Wecht, tidl. president for the American Academy of Forensic Sciences sier om arbeidet: «the papers proposal that the government employ agents to infiltrate and disrupt groups promoting antigovernment conspiracy an «egregious and dangerously frightening proposition» …»

At Obama nå lar droner med hellfireraketter drepe to amerikanske statsborgere i nattens mulm og mørke i Jemen uten anklage, fengsling, rettergang og dom, er et skritt videre i strategien å kunne gjøre hva han vil, uten bruk av rettsvesenet. Bare en sterk og aktiv opinion kan stoppe ham.

Et av Obamaregjeringens videre skritt er allerede røpet av Gadaffi, som sier at Obama og hans folk vil krig i afrikanske land, krig om ressurser, med bruk av NATO:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4248731.ece

Spørsmålet er om USA (som i Libya, med Norges velsignelse) også fisker i opprør vann i Syria og det har brakt Al-Assad der han er idag:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10030511

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response