George Soros og Occupy Wallstreet4 min read

Now Reading
George Soros og Occupy Wallstreet4 min read

George S., snart 82 år gammel, offentliggjør sitt engasjement i Occupy Wallstreet i International Business Time:

http://www.ibtimes.com/ articles/224767/20111004/occupy-wall-street-protests-banks-bailout-george-soros.htm

Alex Newmann i TNA mener Soros sto allerede bak det første oppropet til aksjonene igjennom tidsskriftet AdBusters. Og hans interesser stopper ikke der. Organisasjonen MoveOn.org har mottatt millioner fra Soros og oppfordrer nå sine medlemmer å delta.

Også organisasjonen Rebuild The Dream er med, sitat Alex Newman:

»The Internet-based demonstrations are a collaborative effort with another radical and well-connected outfit tied to Soros called Rebuild the Dream. Led by self-described communist and former Obama administration czar Van Jones, the Dream movement is a partnership between a host of Soros-financed progressive groups. Big Labor and even Planned Parenthood the largest abortion provider in America, which receives hundreds of millions of tax dollars each year, are partners, too. Together, we’ll add hundreds of thousands of voices of solidarity from the American Dream Movement for the protests across the country and show just how widespread outrage at the Wall Street banks really is, MoveOn boasted in its e-mail.

Other groups working with Rebuild the Dream are also publicly hyping the demonstrations. And more than a few of them are on the Soros payroll as well.Some examples include People For The American Way, Planned Parenthood, Campaign For America’s Future, Democracy For America, Leadership Conference for Civil and Human Rights, Common Cause, Public Campaign, and many more.«

Alex Newman i tidsskriftet The New American: http://www.thenewamerican.com/usnews/politics/9269-big-soros-money-linked-to-occupy-wall-street

Rotschildfamilien er mektig og har vært det i flere hundre år. Hva slags interesser kan de ha i Occupy Wallstreet demonstrasjonene?George Soros representerer først og fremst en del av Rotschilds formue, men kanskje man skal se i retningen av CFR. Som tidligere styremedlem av CFR, Council of Foreign Relations, en klubb (ca 4000) av de rikeste og mest reaksjonære mennesker i USA som arbeider for krig, snikmord (assassinating list) og global kontroll, er George Soros i Occupy Wallstreet fordi han vil noe.

Se intervju med George Soros om Kina som del av New World Order:

Men han er en mann som også kan mere: I Wikipedia står å lese at han blir sett som årsak til sammenbruddet av det sørøstasiatiske marked i 1997, en katastrofe for mange fattige mennesker. Soros behesker finansmarkedenes instrumenter og kan, ved hjelp av dette styre utviklingen av vår verden. Han arbeider ikke for å tjene penger, men for å virkeliggjøre andre målsettinger:

«According to Mahathir bin Mohamed, Prime Minister of Malaysia from July 1981 to October 2003, Soros – as the hedge fund chief of Quantum – may have been partially responsible for the economic crash in 1997 of East Asian markets when the Thai currency relinquished its peg to the US dollar. According to Mahathir, in the three years leading to the crash, Soros invested in short-term speculative investment in East Asian stock markets and real estate, then divested with «indecent haste» at the first signs of currency devaluation».

Han står frem som humanist og en demokratiets mann, han liker nok det. Han er fornøyd med Norge og Norge med ham, ifølge NRK:Sitat: »Han har engasjert seg i arbeidet mot fattigdom og demokratisering. Gjennom Soros Foundation støtter han en rekke institutter og grupper. Jeg er veldig fornøyd med at den norske regjeringen med sitt utviklingsprogram setter trykk på dårlig styresett, større åpenhet og at de kjemper mot korrupsjon. Dette er kjernen i samarbeid, større åpenhet, dette er vårt felles ståsted, sier George Soros til NTB.

Eva Joly og Erik Solheim spiser frokost med George Soros: http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.2090742

I Tyskland holder han gjerne foredrag hvor han oppfordrer myndighetene å fyre oppunder tyskernes forbruk ved å ta opp lån (Sitat, Jan Fleischauer, 10.oktober 2011, Der Spiegel): «Überhaupt scheint Soros zum Ersparten anderer Leute ein eher ungezwungenes Verhältnis zu haben, aber das ist ja in seiner Branche nicht unüblich. Vor einem Jahr war er extra nach Berlin gekommen, um den Deutschen den Sparkurs auszureden. Die Unternehmen müssten endlich die Löhne erhöhen, damit die Menschen mehr Geld zum Ausgeben haben, erklärte er bei dieser Gelegenheit – und der Staat solle mit Schulden weiter die Wirtschaft ankurbeln».

«Ja, man kan spørre seg, hva vil George Soros egentlig? For det lånefinansierte forbruk var jo nettopp det som førte Hellas, Italia, Spania og Portugal inn i katastrofen. Er det den europeiske krise George Soros vil? Eller spurt på en annen måte: Hvorfor interesserer George Soros seg for Occupy Wallstreet demonstrasjonene når/hvis han står sentralt i årsakskjeden bak den økonomiske krise? Toppfoto: her.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response