Vil Kanada arrestere George W.Bush?3 min read

Now Reading
Vil Kanada arrestere George W.Bush?3 min read

Han er invitert til Kanada den 20.oktober 2011 til en økonomikonferanse i British Columbia, Kanada.

George W.Bush, født i 1946, var ansvarlig for krigene i Afghanistan og Irak. Han tillot tortur og konsentrasjonsleiren Guantanamo. Under ham begynte USA sin krigs- og voldstrategi som fortsatt akselererer. Han er ansvarlig ikke bare for tortur, men også for tusener av amerikaneres, afganere og irakeres død. Det land som klarer å arrestere ham, gjør hele menneskeheten en velgjerning.

Hans handlinger er et klart brudd på FN’s torturkonvensjon som 147 land har (ratifisert) skrevet under på. Advokat, statsanklager og forfatter Vincent Bugliosi, 77, ga ut boken The Prosecution of George W. Bush for Murder (2008), han forteller i et intervju om saken:

Prof. Anthony Hall ved University of Lethbridge skriver at ICC (International Criminal Court) i den Haag har straffeforfulgt blant andre Omar Al-Bashir fra Sudan, kongoleseren Thomas Lubanga Dyilo (også Mladic og Karadzic fra Serbia – red.anm.) og at likhet for loven må gjelde.

Sitat om George W. Bush, forøvrig den beste beskrivelse jeg har sett om hans White House administrasjon:

«He is widely disliked for his policies as well as for the assorted war hawks, corporate privateers, lying propagandists, evangelical zealots, loan sharks, torture freaks, and psycho cops and generals who formed the ex-president’s inner circle.

A significant component of global public opinion sees this discredited man as the embodiment of something far worse than terrible leadership. They see the forty-third US head of state as an abusive lawbreaker. Indeed, many rightfully see Bush as a pathological deviant who harboured the delusional fantasy that the power of his office gave him unlimited global power to authorize his national forces, proxy armies and mercenary operatives to commit the most grave onslaughts of mass murder, disappearances and torture on a genocidal scale.» (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12586)

Hvis organisasjonene Amnesty International og Human Rights Watch får gjennomslag for sine ønsker, får Canada en sentral plass i millioners hjerter over hele verden.

Amnesty sin rapport til Kanada:

http://www.amnesty.org/en/library/asset/AMR51/080/2011/en/24331aed-212e-4bc3-841d-72b262e2ab51/amr510802011en.pdf

GENEVA, Feb 5 (Reuters) – Former U.S. President George W. Bush has cancelled a visit to Switzerland, where he was to address a Jewish charity gala, due to the risk of legal action against him for alleged torture, rights groups said on Saturday.

Fra Nettavisen Februar 2011 (Sitat): «Dette er grove forbrytelser i henhold til internasjonal rett, sier generalsekretær i Amnesty, John Peder Egenæs, til Nettavisen. Det er helt klart at han må straffeforfølges. Vi mener at alle land som har ratifisert torturkonvensjonen forplikter seg til å anholde ham dersom han besøker deres land, sier han.

Så han bør arresteres av norsk politi dersom han besøker Norge?

Ja, helt klart.

Norske myndigheter har ratifisert torturkonvensjonen, og vi mener Norge er pliktig til å straffeforfølge ham, sier han. Mange afrikanske land har fremmet mye kritikk om at verden er mest opptatt av å ansvarliggjøre afrikanske statsledere for deres forbrytelser mot menneskeheten, og at mange vestlige statsledere således slipper unna. Egenæs påpeker at dersom internasjonal strafferett skal ha noe troverdighet, må også vestlige ledere bli straffeforfulgt for sine forbrytelser

om Bush’ reise til Sveits: http://www.nettavisen.no/nyheter/article3088409.ece

John Peder har rett. Et skritt i en bedre retning for verden ville være at George W.Bush ble satt på vann, brød og waterboard.

 

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response