Krig mot Iran, finansmektig miljø i USA er krigslystne9 min read

Now Reading
Krig mot Iran, finansmektig miljø i USA er krigslystne9 min read

Lenge har en gruppe krigshissere, kanskje fra det rikeste miljø i USA, med varm støtte fra Israel, ivret for krig mot Iran. Jeg har lenge ikke kunnet begripe hvorfor det er interessant. For råstoffer og andre ressurser rettferdiggjør aldri en krig. Men å få et fullt og helt brohode fra Syria og til India, på veien mot sørøstasia (SEA), lokker kanskje desto mere.

Men aggresjonene mot Iran er ikke nye:

The newamerican i 2008 (sitat): «Israels statsminister Ehud Olmert synes overbevist om at kursen er satt. Vi har kommet til enighet om behovet for å være oppmerksom på den iranske trusselen, fortalte Olmert etter hans 4 junimøte (2008) med president Bush. Jeg sitter igjen med færre spørsmål enn jeg hadde da jeg kom, om midler, restriksjoner og USAs besluttsomhet for å håndtere problemet, sa han. Ehud Olmert: George W. Bush forstår alvorlighetsgraden av den iranske trusselen og behovet for å beseire den, og har til hensikt å handle i saken før slutten av sin periode i Det Hvite Hus.»

The New American: krig mot iran, http://thenewamerican.com/economy/commentary-mainmenu-43/176-counting-the-cost-of-war-with-iran

Nettavisen, 25/9-09: verdensledere raser mot Iran: http://www.nettavisen.no/nyheter/article2715634.ece
Washington Post, 4/11-11: Bak anti-iransk retorikk vokser frykten for atomvåpen: http://www.washingtonpost.com/world/national-security/behind-anti-iran-rhetoric-fears-of-nuclear-gains/2011/11/04/gIQAK4sdnM_story.html
Nettavisen, 12/10-11:, Iran ville sprenge restaurant i Washington: http://www.nettavisen.no/nyheter/article3249494.ece

At den politiske ledelse av USA tillater seg dette skuespill på så lavt nivå som dette «terrorangrep» på den saudisk arabiske ambassadør, er overraskende. Enten har de en usedvanlig mye tillit til sin egen betydning og hva de kan presentere offentligheten eller de har falt langt ned i mørket omgitt av den reneste dumhet. Jeg er jammen ikke sikker…

Dagbladet, 12/10-11, dette en krigshandling: http://www.dagbladet.no/2011/10/12/nyheter/utenriks/usa/iran/18558597/

Sikkert er at de vil krig.

Sett i lys av terroristjakt i Afghanistan, Pakistan og Irak, tror jeg ikke et øyeblikk på deres «offentlige» motiv å ville uskadeliggjøre atomvåpen som kunne true deres tvilingbror, Israel. Her dreier det seg om å etablere viktige brohoder. Syria står ennå for tur og av NATOlandene er det bare Great Britain som foreløbig har gitt sin tilslutning til å være med på leken. De står i en slags uforståelig symbiose med alle USA’s aggresjoner. Jeg ber til alle mine guder om at Norge holder seg utenfor. USA har militære styrker og baser i Libya, Irak, Pakistan og Afghanistan. Kineserne og Russerne er nå urolige.

Feb. 2009/Iran vil kjøpe avanserte russiske raketter: http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/iran-vil-kjoepe-avanserte-russiske-raketter-2573586.html
Jan.2011: Iran inviterer IAEA medlemmers ambassadører til å besøke atomanlegg: http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/iran-inviterer-ambassadoerer-til-atomanlegg-3378734.html
Sep 2011/Russerne lover videre atomsamarbeid med Iran: http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/russland-lover-videre-atomsamarbeid-med-iran-3582000.html

Til nå har Iran stått imot trusselen. De er klare til krig, hvis det skulle komme, sier General Hassan Firouzabadi. Han ber USA ikke glemme at følgene av et israelsk angrep også ville gjelde dem. Israel har ifølge Spiegel Online 100-200 atomvåpenutrustede sprenghoder, hver seg med sprengkraft som 10 hiroshimabomber.

Iran har 67 millioner mennesker og er menneskehetens kulturelle vugge, det gamle Persia. Landet er ca 5 ganger større enn Norge og har over 12 ganger flere mennesker, et mektig og omfangsrikt land. Siden 70-tallet har det vært stridigheter mellom Irak og Iran, der den siste krig dem imellom var preget av irakske grusomheter, med bl.a. bruk av kjemiske våpen. Det er ikke å utelukke at leveringen av dette kom fra USA eller Israel. Mange iranere ligger den dag idag skadet etter krigshandlinger mellom 1980 og 1988 som ikke førte til noe annet enn død og elendighet for mange.

Strategien er å sikre seg brohoder

Blandt deres største handelspartnere er Kina og Russland. Irans økonomi bygger først og fremst på oljeproduksjon. Men det er ikke først og fremst oljen USA er på jakt etter, men å ha Iran som brohode for USA’s senere angrep videre sørøstover, synes meg å være det motiv som for amerikanerne kan rettferdiggjøre et fremtidige drap av hundretusener av mennesker. Da kontrollerer de nemlig nesten en hel verdensdel, et kulturkontinent mellom Libanon og India. Pakistan ligger nærmest i tid for en okkupasjon, USA kunne ta folk og land i samme dragsuget som Iran.  Det var overraskende å finne antydningen til dette i Aftenposten, da Pakistan i mange år var alliert med amerikanerne. Et overfall på Pakistan ville bekrefte en lengersiktig strategi. Vi må være oppmerksomme på at de kanskje sier de vi kommer som (de beste) venner, og så plutselig snur de kappen i døra, skyter landets viktigste menn og kvinner, besetter så landets viktigste posisjoner med de tyngste våpen og tar kontroll over finansstrømmene. Som den smilende, varmhjertede venn. Mens ingen ser dem, sniker de seg fra hus til hus i nattens mulm og mørke og dreper spebarn…

Akkurat som disse drapene, Dagbladet, 13.mars 2011: http://www.dagbladet.no/2011/03/13/nyheter/israel/vestbredden/utenriks/15798152/
FNs Philip Alston bekrefter (1.november 2011) at det israelske sikkerhetspoliti, Mossad, mellom 2002 og 2008 blant andre har myrdet 387 palestinensere uten lov og dom og at de  utøver utenomrettslige drap (extrajudicial killings) som metode (hjemmeside på tysk fra Iran): http://www.german.irib.ir/nachrichten/nahost/item/132479-uno-sonderberichterstatter-bestaetigt-gezielte-toetung-durch-mossad
Pakistan er neste: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/–Vil-sttte-Pakistan-i-krig-mot-USA-6678575.html

Amerikanernes raketter, bomber og annen ammunisjon er utstyrt med utarmet uran. Det koster dem ingenting å legge store land- og byområder under bestråling de neste 4,5 milliarder år. For det er halveringstiden på utarmet uran. De har ikke engang dårlg samvittighet. Selv om Irak nå lider under mange fødsler med misdannelser, noe legene der klart setter i sammenheng med bruk av utarmet uran, har amerikanerne aldri nevnt et ord om sine misgjerninger. Ikke bare menneskene lider under dette, men husdyr og ville dyr, vannreservoarer, utmark, skog, elver og fjell. Utarmet uran legger det biologiske liv øde. Jeg er nokså sikker på at amerikanerne ikke vil ha stråling fra utarmet uran hverken i New York, Washington eller Gran Canyon National Park. I så tilfelle begynner de først da å interessere seg for den ubotelige skade de har påført andre mennesker, dyr og land. USA er heller ikke fremmed for kjemisk krigsføring, hvor de jo har erfaring fra Viet Nam, la oss aldri glemme Napalm og Agent Orange, mange lider under ettervirkningene av dette den dag i dag:

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/VNchemical.htm

Menneskerettigheter og Occupy Wallstreet

Aktivistene som forfølger ideene om å stoppe Bush, Rumsfeld og Obama med rettsaker for brudd på menneskerettighetene, for tortur- og krigshandlinger, handler avgjørende for vår felles fremtid. Også våre egne politikere gjør alt vi ber om, bare vi er mange nok. De interesserer seg mer for sine posisjoner enn for hva som er rett og galt. Tenke seg til om vi kunne få Obama arrestert her i Norge for brudd på menneskerettighetene? Det ville kanskje ikke Torbjørn Jagland likt særlig godt? Men det er et faktum han også innser at myndigheter og statsmakt i USA lenge har latt sine egne innbyggere gå for lut og kaldt vann, mens de har brukt de største deler av landets ressurser til å føre (merkelige) kriger over hele verden.

Occupy Wallstreet-bevegelsen går en annen vei. Den kan bli like betydningsfull. Det er ikke bare på gatene Occupy Wallstreet-bevegelsen befinner seg, men den har også gått inn i andre samfunnsrom, hvor også politikere og rike forretningsmenn- og kvinner oppholder seg. En sterkt og aktiv nasjonal som internasjonal folkebevegelse kan være veien til å få slutt på The White House sine kriger. For det er bedre vi gjør alt vi kan for å stoppe dem nå enn å vente til slagmarken kommer også til oss.

Artikkel ‘En advarsel til den økonomiske og politiske elite i USA’, fra Occupy Wallstreet bevegelsens Kevin Zeese, 1/11 2011: http://www.informationclearinghouse.info/article29566.htm (News u wont find on CCN or Fox)…

Dette er hvordan Occupy Wallstreet-deltagerne begynte kampen mot Irankrigsinitiativet:

«As the war drum against Iran began to beat Freedom Plaza held an Iran night with Persian food, music, dancing and discussion. We discussed why war on Iran was wrong, as well as the problems in the U.S. relationships with Saudi Arabia and Israel. And, we mentioned a reality almost never heard in U.S. media or politics – U.S. Empire. While the military will not say how many bases and outposts it has the most thorough review estimates more than 1,100 around the world and now a new empire of drones.»

Sitat: «En advarsel til den økonomiske og politiske elite: okkupasjonene er bare begynnelsen. Denne bevegelsen er i en tidlig fase og kommer til å vokse på måter som er vanskelig å forestille seg akkurat nå. Vi vet at tiår av vekst av bedriftens makt vil ikke kunne snues med en okkupasjon. Planer blir laget av noen av oss for å kjempe strategisk utover okkupasjon – til neste trinn er å bygge en bevegelse som representerer alle amerikanere, som ungdom, tynget med collegelån og elendig betalte jobber, seniorer fast i fattig pensjonisttilværelsen under trussel av sin utilstrekkelige social security og medicare, en middelklassen som jobbet hele sitt liv, men nå er en del av langtidsledige og lever i hjem med dårlige lån med frykt for å bli kastet ut og selvfølgelig de fattige, hjemløse og mentalt syke som gjennom mishandling har kommet ut på gatene til oss for å få mat og bolig.»

Ron Paul, US presidentkandidat 2012, sier vennskap med Iran er veien å gå, ikke sanksjoner:  http://english.irib.ir/voj/news/top-stories/item/80980-paul-says-friendship-best-way-to-deal-with-iran
De virkelige farer for Israel, 5/11-11: http://www.informationclearinghouse.info/article29628.htm


De virkelige farer for Israel, forteller den tidligere sjef for Mossad, Ephraim Halevy, er Hareidi-jødenes ekstremt radikale holdninger. Dette er meget farligere enn både Amadinedshad og Iran’s atomkraft.

Den skjeldent modige mann sier samtaler Iran-USA er viktig: http://www.payvand.com/news/09/jan/1271.html

Nesten 1, 5 millioner mennesker ble drept i USA’s krig mot Irak. Det er mange, mange flere sårede i en krig. Når krigen mot Iran er overstått og sykehusene, gymnastikksaler, lagerhaller og private hjem er fulle av langtidsskadede iranere, har amerikanerne og engelskmennene besatt alle oljeinstallasjoner, etablert nye centralbanker og oljekontrollfirmaer og kontrollerer hele økonomien (som i Libya og Irak – hvordan det er i Afghanistan kjenner jeg ikke til) , mens de som blodigler suger til seg verdiene. Som i Irak, lar de landets egne innbyggere mer eller mindre seile sin egen sjø. De er jo fiender. Først da kommer voldtakelse av Syria, Libanon og Jordan igjen inn på tapetet. Da gjelder det, og det er noe amerikanerne kan godt, å skape en indre uro i landet ved å sende inn sine opprørsspesialister og langsomt bygge opp en grunn til å angripe landene. Først da vil nok også Tyrkia tie og ikke lenger våge å tale Israel midt imot.

Jeg har nok større tillit til sannhetsgehalten i Khameneis uttalelser enn til Hilary Clinton’s, Joe Biden’s eller andre representanter for USA’s angrepspolitikk:

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response