Stortingspolitikerne har økonomisk ansvar for bombeofrene og deres familier i Libya2 min read

Now Reading
Stortingspolitikerne har økonomisk ansvar for bombeofrene og deres familier i Libya2 min read

Stortingspolitikerne har økonomisk ansvar for bombeofrene og deres familer i Libya

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Krever-granskning-av-norske-bombe-mal-i-Libya-6759957.html

60 sivile. Her har du vel spurt USA om antall døde? For de har folk (i Langley, Virginia) som har som sin godt betalte livsoppgave å skjære slike tall inn til beinet. For det ser bedre ut. Men en kunnskapsrik militærstatistiker mente hver bombe drepte minst 3 personer; ofte flere, altså har norske jagerflygere drept minst 1800 mennesker, antagelig langt flere, ærede Jan Egeland. Det var å lese i avisen. De fleste etterlatte er kone og barn; da alle etterlatte er mennesker som trenger både mat, hus og klær, ikke sivile, som de militære ynder å kalle dem, har alle etterlatte fortjent erstatning. Mitt tidligere forslag var at våre stortingspolitikere viser sitt ansvar og betaler gildet av sin gode lønn og ikke (nå igjen) la staten gjennom skattebetalerne ta ansvaret fra dem.

Våre rikspolitikere var de som besluttet denne vanvittige handling.

Regnestykket er ikke vanskelig. Hvis vi sier at 2000 menn, kvinner og barn i sin beste alder ble myrdet av unge, modige norske piloter sittende med fingeren på knappen i sikker beskyttende høyde i nattens mulm og mørke, at 65% av de døde, lemlestede, altså 1300, er familier og hver familie trenger 7000 US$ i året, resterende 700 enslige (brødre, søstre, nære slektninger og venner, alle i sin beste alder) bare 4000 US$, må hver av våre 169 norske stortingsrepresentanter ut med 70414 US$ pr år (404394 NOK, pr måned, ca 33699,50 kroner).

Det klarer dere fint, gutter og jenter.

For USA har opprettet en egen sentralbank i Libya for ta hånd om de erobrede verdier. Norske stortingspolitikere får helt sikkert en gratis konto der med VISAkort. Vi har for letthets skyld holdt alle de hardt sårede og skadede og deres familer utenfor regnestykket, for da blir det komplisert. Jeg mener de som mistet bare en finger, en hånd, en venstre arm, en fot eller et helt bein, halve kjeven eller bare nesen eller hele understellet, for å si det med pilotene, for de vet hvor vanskelig det er å lande uten understell; hvor mange som har blitt blinde og døve, vet vi ikke ennå,

men at bomber smeller høyt og har trykkbølger som er verre enn å få et fullt lastet fredriksentankskip på hodet, det vet vi. Og vi vet med sikkerhet at ingen av hverken dem eller deres familer har det enkelt nå. Men hvis det blir for dyrt, herr utenriksminister, kan jo NATO komme inn på banen, de tar jo ansvar når det gjelder sivilbefolkningen, for det har du jo sagt flere ganger, jeg har hørt det med mine egne ører, jeg kan vitne for Sankt Peter om det, når vi kommer så langt, herr utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Du kan banne på at akkurat det skal jeg gjøre …

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response