Israels blodige råskap i Gaza i november 20122 min read

Now Reading
Israels blodige råskap i Gaza i november 20122 min read

Venter på våpenhvile, imens fortsetter angrepene: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8403515


«Det er en plikt for israelske ledere for å forklare opinionen, tydelig og modig, et visst antall fakta som med tiden har gått i glemmeboken. Den første av disse er at det er ingen sionisme, kolonisering eller jødisk stat uten utkastelse av araberne og expropration av deres landområder» (min uthevelse). Ariel Sharon, statsminister Likudpartiet, 15. November 1998.


 «Jeg trodde, og tror fortsatt til denne dag, på vårt folks evige og historiske rett til hele dette landet» (min uthevelse). Ehud Olmert, Israels statsminister, Juni 2006

Mye frykt i Gaza nå, Sier Mads Gilbert: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8403687

Israel har på få dager i november 2012 drept 100 mennesker, hvorav halvparten kvinner og barn og såret 800 av Gaza’s befolkning hjelp av raketter (også fra droner) og bomber. Så oppfordrer de den 20.november, de av befolkningen i Gaza som er bekymret for sin sikkerhet å samles midt i sentrum. Som om Israel noen gang brydde seg om sikkerheten til befolkningen i Gaza. Dette ønske, formidlet ved hjelp av flyveblader sluppet fra jagerfly, virker meget suspekt på meg. Også antallet raketter Hamas skal ha skutt mot Israel er ikke troverdig. Med 3 drepte Israelere mot 100 drepte palestinesere, hvorav kvinner og barn utgjør halvparten, står påstanden om antall skutte raketter mot Israel ikke til troende. For er Hamas så dårlige i å bygge raketter? De treffer ikke. Rakettskjold? Også tvilsomt. Påstand om antall raketter mot Israel er ryggraden i motivet for overfallet på Gaza’s befolkning, men den synes å være fabrikert. I tillegg har Mossad med sikkerhet sine mange undercoveragenter ute i felten, så noen oppskytninger har ganske sikkert funnet sted. Men påstanden om mange hundrede raketter var og er merkelig. For det var ingen spor av dem, hverken i form av oppskytning eller nedlag. Så tvilsom var den, at Israel måtte finne opp et «rakettskjold». Det står i stil med Israels omgang med sannhet, media og kommunikasjon. Men får de samlet største delen av Gaza’s befolkning i sentrum av Gaza, kan en katastrofe være forestående.

For som Sharon og Olmert uttrykte det, har det fra begynnelsen vært Israels zionisters ønske å utradere Palestinas befolkning. Og råskapen til å gjøre det, har de ved gjentatte anledninger vist.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response