Mokhtar Belmokhtar drept?1 min read

Now Reading
Mokhtar Belmokhtar drept?1 min read

Nyheten bør tas med to klyper salt. Heller ingen andre har bekreftet at han er død, langt mindre sett ham død. Vi har jo Osama Bin Laden friskt i minne. Ingen så ham død, heller. Sansynligvis har han rett og slett raket av seg skjegget, skiftet navn og bor nå på en annen adresse. Han kom så og si fra ingenting og ble av media presentert som en stor, farlig og skrekkinngytende terrorist med ett øye. Som skreddersydd for ukeblader à la Se og Hør. Om ikke hele mannen er skapt av pressen, lurer jeg på? For anledningens skyld…en avisand, rett og slett? En terrorist kan man jo ha bruk for… og har man ingen for hånden, lager man en…

Belmokhtar drept: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.10933900

At tidligere PST leder, general Torgeir Hagen ble satt til jobben å lede undersøkelseskommisjonen som «ikke skal undersøke noenting», er påtagelig. Her er det åpenbart nettopp mange ting som skal skjules.

«Vi vil granske alle relevante forhold før, under og etter terrorangrepet for å lære og forbedre selskapets sikkerhet og beredskap. Vi har lagt vekt på å knytte til oss anerkjente eksterne eksperter på terrorisme og sikkerhet i dette arbeidet. I tillegg vil vi benytte den kompetanse som finnes blant selskapets medarbeidere», sier Rennemo i Statoil (http://www.statoil.com/no/NewsAndMedia/News/2013/Pages/26feb_InAmenas_investigation_team.aspx).

Spesialister på sikkerhet har man flere av enn sandkorn på stranden. Som om man trengte en med autoritet og årelang erfaring fra PST, attpåtil en militær general og høygradert frimurer til dette. En oppsetning som virker meget søkt på meg.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response