Israel tramper på koranen2 min read

Now Reading
Israel tramper på koranen2 min read

Da vet vi hvor det kom fra. Det å trampe på koranen. Det å ville legge andres betydeligheter, andres nærmeste verdier under sine trampende føtter og skosåler. Under det som allerede er helt nederst. At US-soldater brant Koranen i Afghanistan for en tid tilbake, var den gangen noe nytt og oppsiktsvekkende. Det var så overraskende sjofelt. Å være så overlegne og frekke, så fornærmende. Å spytte slik på sin nabo og sin neste. Å demonstrere sin forakt. Vi ble alle tatt på sengen av dette, sjokkskadet. Vi reagerte likeens da US-soldatene pisset på likene av de døde muslimer. Vi var lamslåtte av overraskelse over at man kunne ville gjøre noe slikt, de unge, velernærte og våpenmektige amerikanske soldater som pisset på de døde. Men deres handlinger taler et språk.

Vi har møtt dette språket før. Vi kjenner det igjen. Slik røpet opphavsmennene seg da de iscenesatte disse enkle, men virkningsfulle hendelser. For hendelsene hadde sin virkning på disse mennesker hvis kultur og historie lever i livsbilder. Det er en form for manipulativ strategi å utnytte et annet folks innerste svakheter for å oppnå egne små fordeler. De som gjør slikt på denne meget nedverdigende måte, er blant de meget få.

Israel tramper på koranen: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.10941675

Slik kommer vi, skritt for skritt, nærmere opprinnelsen til dette. For idéene til dette var ikke amerikanske, de var heller ikke europeiske. De var ikke fra Arabia, Pakistan eller Afghanistan. De var allmenn-menneskelige, de gjelder alle mennesker i hele verden. Vi kjenner de først og fremst fra et og annet følelsesmessig forvillet barn i barnehage, fra noen midt i den verste pubertet eller fra en dypt såret kvinne.

Vi vet at US State Department, US Pentagon og det Hvite Hus er befolket med zionister, det er derfra krigene i Afghanistan, Irak og Syria blir styrt. Det er meget nærliggende å anta at disse idéers fødested også er her. Handlingenes moral blir beskrevet treffende som den jødisk-zionistiske «chutzpah», frekkhet forbundet med uventet overskridelse av grenser. Det kommer så fort og så brått på at man ikke rekker å reagere. Zionistene forveksler dette med intelligens.

Fra Wikipedia: In Hebrew, chutzpah is used indignantly, to describe someone who has overstepped the boundaries of accepted behavior. In traditional usage, the word expresses a strong sense of disgust, condemnation and outrage.

Da er det klart at de nå vil prøve dette ut også i Israel. Da vil de stikker sine små «giftige» stikk mot den arabiske, muslimske befolkning, for siden å bruke arabernes reaksjoner mot dem selv. Dette komme vi nok til få se flere ganger…for de nøyer seg ikke med å stikke bare én gang.

En skorpion med giftpigg oppfører seg bedre.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response