Victor Ostrovsky om Mossad1 min read

Now Reading
Victor Ostrovsky om Mossad1 min read

«Jeg hadde altfor lenge tjent for de falske herrene. Så langt tilbake jeg kan huske, tvilte jeg på deres redelighet, men kvelte skeptisismens flamme i loyalitet til de store mål. Jeg tok imot den nye religion, zionismen. Ingenting er enklere enn å kaste seg inn i nasjonalismens dragsug. Selv idag, da jeg kan se tilbake på mine knuste drømmer, grøsser jeg selv hvis jeg hører den israelske nasjonalsang på lang avstand.

Jeg hadde gitt mitt liv og den enestående måte å leve det på, til mitt land. Jeg sørger ikke over de mange tapte år av mit liv hvor jeg forsøkte å virkeliggjøre den såkalte israelske drøm. Det som bekymrer meg er at jeg beskjeftiget meg med noe falskt i så lang tid. Zionismen eksisterer, akkurat som (det sørafrikanske bemrk. red.) aparteid, bare til fordel for ett enkelt folk. Allerede ut fra definisjonen er dette forstokket; en rassistiske bevegelse fra de det 19.århundre; ut fra menneskerettighetenes målestokk holder dette ikke mål».


Fra epilog, Victor Ostrovsky, Mossad, Die schmutzigen Geschäfte des israelischen Geheimdienstes, Goldmann Verlag, vollständige Taschenbuchausgabe, 1996, ISB 3-442-12658-4

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response