Terror i Europa og NATO2 min read

Now Reading
Terror i Europa og NATO2 min read

Det store fransk-tyske TV selskap Arte har produsert en film om europeisk terror: De som ble lemlestet, såret eller mistet sine kjære i de fullstendig meningsløse terrorangrep i Italia, Tyskland og Belgia mellom 60- og frem til ut på 80-tallet, vet hva blind terror vil si. Bare forvirret intellektualitet kan få frem motiv til slike handlinger. Det er syke sjeler som vil ha makt. De lever midt iblant oss. Vi, borgerne, har gitt dem skattemidler for å gjøre dem istand til å drepe og lemleste. Således er vi selv også medskyldige. Det er dette vi må rydde opp i!

Det var venstreekstremister som ble utpekt som skyldige, mens gjerningsmennene kom fra høyreekstremistiske grupperinger. Sprengstoffet var av militær opprinnelse, NATO-lager. Sporene fører til paramilitære strukturer som ble organisert og planlagt av NATO. Dette var utenfor parlamentarisk kontroll. Historien begynner straks etter 2.verdenskrig. Reinhard Gehlen, en nazist, ble sjef for etterkrigstidens hemmelige politi i Tyskland, kontor i IG Farbens store kontorbygg i Frankfurt med ansvar for oppbygging av Stay Behind i BRD, Tyskland. Her fikk bl.a. tidligere nazister nye oppgaver, nå ansatt som antikommunistiske frihetsforkjempere. Farlige kriminelle ble således plutselig samarbeidspartnere. Dette ble bestemt av amerikanerne.

Den 26/9 1980 ble en bombe sprengt ved inngangspartiet på Oktoberfesten i Muenchen, Tyskland, hvor 200 000 mennesker var tilstede (se 34:50 i filmen). 13 mennesker døde (barn, kvinner og menn) og 211 ble tildels hardt såret og lemlestet. Dette var den verste og blodigste terroraksjon i tysk etterkrigstid. Raskt ble en anstifter funnet, Gundolph Koehler. Etter kort tid ble sammheng med en høyreekstremistisk Wehrsportgruppe Hoffmann fastslått. Mye tydet på at disse var engasjert som Stay Behind. Fra dette punkt grep riksadvokaten inn, la lokk på  etterforskningen og gikk ut i offentligheten med en dekkhistorie om Koehler som soloterrorist, akkurat som historien om Anders Behring Breivik. Tilfeldig?

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response