Monsanto og US State Department3 min read

Now Reading
Monsanto og US State Department3 min read

US State Department jobber med skattepenger for å markedsføre Monsanto over hele verden. Med bedrag, makt og manipulasjon har de skaffet seg markedsposisjon. De har mishandlet bønder over hele verden med sine advokater. De ødelegger med US Statshjelp verdens matproduksjon bare utfra profitthensyn. De genmanipulerer maten og krever i tillegg rettigheter på den. Det er nesten som om når du har spist den, krever de å eier deg! Nå reiser mange seg opp imot dem. La det bli mange, mange.

Monsanto er det samme selskap som produserte ugressmiddelket Roundup og Agent  Orange, kjemikaliet som ødela Vietnams skoger. Ungarn har kastet Monsanto ut av landet.


En vanlig (økologisk) tomat versus en monsanto-tomat

Svein Erik Bjørnstad skriver i Dagsavisen bl.a.: «I tillegg til at mange bønder og personer som bor tett opp mot åkrene blir alvorlig syke av middelet, utarmes jorden grunnet lav nedbrytningsgrad. Dette gjør det umulig for bønder som ønsker å gå fra Monsantos ?Roundup-ready? frø til «rene» frø, eller tilbake til økologisk jordbruk. På denne måten blir flere og flere bønder verden over gisler og avhengige av Monsantos helseskadelige frø for å fortsette sin matproduksjon. Bønder som har satset på rene frø blir også i stor grad saksøkt av selskapet og beskyldt for å ha Monsantos patenterte frø blandet inn».

Kilde: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1015/thread275651/#post_275651

Her ser vi arbeidsstilen til Monsanto. Den beskrives slik (US bonden David Runyon): 

«Mennene presenterte seg ikke. Runyons undersøkelser avdekket imidlertid at de var agenter for verdens største landbruks- og kjemikalieselskap Monsanto, som i fjor omsatte frø og plantevernmidler for 11,8 milliarder dollar over hele verden. Saken var at Runyons åkre hadde fått innslag av Monsantos soyasort, som i laboratoriet er genmodifisert så det tåler gift. Åkrene hans var rett og slett forurenset fra omkringliggende genmodifiserte åkre. Dermed påsto Monsanto at Runyon hadde stjålet deres patenterte frømateriale.

Monsanto er dominerende i produksjon av genmodifiserte organismer (GMO) i form av landbruksplanter som er tilpasset giftige sprøytemidler som de også produserer. De har patentrett til sitt plantemateriale, noe som innebærer at bønder ikke får lov å spare såfrø fra egen avling, men må kjøpe hvert år».

Kilde: http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/09/05/gen-giganten-monsanto-herser-med-boender-som-stritter-imot
Om frøbanken på Svalbard: http://www.forskning.no/artikler/2006/mai/1149067563.81

Et viktig bidrag fra The Young Turks om et fransk forsøk på rotter med genmodifisert mansanto korn, resultatet var ikke tillitsvekkende, her er også klipp og kommentarer fra den berømte dokumentaren The World According to Monsanto (Yves Fortin), hvor det blir tydelig at US FDA (Food and Drug Administration), tidligere kjent for sin strenghet med lovtolkninger og tillatelser, allerede ukritisk og uten vitenskapelig materiale har åpnet alle porter for Monsanto. Vi får se George Bush senior besøke Monsanto og spøker: Ring oss (hvis dere trenger tillatelser), «vi er i the De-Reg business», hos oss (The Republicans) får dere jobbe uten registreringer…og idag ser det faktisk ut til at Monsanto gjør nettopp det.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
Comments
Leave a response

Leave a Response