Monsanto og US State Department3 min read

Now Reading
Monsanto og US State Department3 min read

US State Department jobber med skattepenger for å markedsføre Monsanto over hele verden. Med bedrag, makt og manipulasjon har de skaffet seg markedsposisjon. De har mishandlet bønder over hele verden med sine advokater. De ødelegger med US Statshjelp verdens matproduksjon bare utfra profitthensyn. De genmanipulerer maten og krever i tillegg rettigheter på den. Det er nesten som om når du har spist den, krever de å eier deg! Nå reiser mange seg opp imot dem. La det bli mange, mange.

Monsanto er det samme selskap som produserte ugressmiddelket Roundup og Agent  Orange, kjemikaliet som ødela Vietnams skoger. Ungarn har kastet Monsanto ut av landet.


En vanlig (økologisk) tomat versus en monsanto-tomat

Svein Erik Bjørnstad skriver i Dagsavisen bl.a.: «I tillegg til at mange bønder og personer som bor tett opp mot åkrene blir alvorlig syke av middelet, utarmes jorden grunnet lav nedbrytningsgrad. Dette gjør det umulig for bønder som ønsker å gå fra Monsantos ?Roundup-ready? frø til «rene» frø, eller tilbake til økologisk jordbruk. På denne måten blir flere og flere bønder verden over gisler og avhengige av Monsantos helseskadelige frø for å fortsette sin matproduksjon. Bønder som har satset på rene frø blir også i stor grad saksøkt av selskapet og beskyldt for å ha Monsantos patenterte frø blandet inn».

Kilde: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1015/thread275651/#post_275651

Her ser vi arbeidsstilen til Monsanto. Den beskrives slik (US bonden David Runyon): 

«Mennene presenterte seg ikke. Runyons undersøkelser avdekket imidlertid at de var agenter for verdens største landbruks- og kjemikalieselskap Monsanto, som i fjor omsatte frø og plantevernmidler for 11,8 milliarder dollar over hele verden. Saken var at Runyons åkre hadde fått innslag av Monsantos soyasort, som i laboratoriet er genmodifisert så det tåler gift. Åkrene hans var rett og slett forurenset fra omkringliggende genmodifiserte åkre. Dermed påsto Monsanto at Runyon hadde stjålet deres patenterte frømateriale.

Monsanto er dominerende i produksjon av genmodifiserte organismer (GMO) i form av landbruksplanter som er tilpasset giftige sprøytemidler som de også produserer. De har patentrett til sitt plantemateriale, noe som innebærer at bønder ikke får lov å spare såfrø fra egen avling, men må kjøpe hvert år».

Kilde: http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/09/05/gen-giganten-monsanto-herser-med-boender-som-stritter-imot
Om frøbanken på Svalbard: http://www.forskning.no/artikler/2006/mai/1149067563.81

Et viktig bidrag fra The Young Turks om et fransk forsøk på rotter med genmodifisert mansanto korn, resultatet var ikke tillitsvekkende, her er også klipp og kommentarer fra den berømte dokumentaren The World According to Monsanto (Yves Fortin), hvor det blir tydelig at US FDA (Food and Drug Administration), tidligere kjent for sin strenghet med lovtolkninger og tillatelser, allerede ukritisk og uten vitenskapelig materiale har åpnet alle porter for Monsanto. Vi får se George Bush senior besøke Monsanto og spøker: Ring oss (hvis dere trenger tillatelser), «vi er i the De-Reg business», hos oss (The Republicans) får dere jobbe uten registreringer…og idag ser det faktisk ut til at Monsanto gjør nettopp det.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response