MI5 presser muslimer, eksklusivt intervju med 5 unge muslimer i London10 min read

Now Reading
MI5 presser muslimer, eksklusivt intervju med 5 unge muslimer i London10 min read

MI5 presser muslimer i Storbritannia, hvis du ikke blir en av oss, anklager vi deg for å være en terrorist

Kilde, intervju: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/exclusive-how-mi5-blackmails-british-muslims-1688618.html

Fem muslimske miljøarbeidere har anklaget MI5 for å føre en kampanje for utpressing og trakassering i et forsøk på å rekruttere dem som informanter.
Mennene hevder de ble gitt et valg av å jobbe for sikkerhetstjenesten eller velge fengsling og trakassering i Storbritannia og utenlands. De har offisielt klaget til politiet, til den instans som fører tilsyn med arbeidet i sikkerhetstjenesten og til sin lokale MP Frank Dobson. Nå har de bestemt seg for å snakke offentlig om sine erfaringer i håp om at publisitet vil stoppe lignende taktikk blir brukt i fremtiden.

Informasjon samlet inn av informanter er avgjørende for å stoppe ytterligere terror voldshandlinger, men mennenes påstander gjør mange bekymringet om bruk av tvang av unge muslimske menn i Security Service (MI5, egen tilføyelse) og skaden dette gjør med innhenting av opplysninger i fremtiden.

Tre av mennene sier de ble internert i utenlandske lufthavner på ordre fra MI5 etter å ha forlatt Storbritannia på familieferie i fjor. Etter at de ble sendt tilbake til Storbritannia, ble de intervjuet av MI5 offiserer som, sier de, feilaktig anklaget dem for å være forbundet med islamsk ekstremisme. Ved enhver anledning sa agentene at de ville løfte på restriksjoner på reiser og på trusler om fengsling hvis samarbeid kom istand. Når noen av dem nektet mottok de skremmende telefonsamtaler og trusler.

To andre muslimske menn sier de ble kontaktet av MI5 i sine hjem etter at politifolk poserte som postbud. Hver av de fem mennene, i alderen mellom 19 og 25, ble advart om at hvis han ikke hjalp sikkerhetstjenestene ville han bli betraktet som en terrormistenkt. En sjette mann ble anholdt av MI5 i tre timer etter hjemkomsten fra sin bryllupsreise i Saudi Arabia. Han hevder også at han ble truet med innreiseforbud dersom han prøvde å forlate Storbritannia.

En agent som kalte seg selv Katherine påstås å ha gjort direkte trusler mot Adydarus Elmi, en 25-år gammel kinoarbeider fra nord-London. I en telefonsamtale ringte hun ham kl. 07.00 for å gratulere ham med fødselen av hans jente. Hans kone var fortsatt sju måneder gravid og paret hadde uttrykkelig fortalt sykehuset at de ikke ønsket å vite kjønnet på barnet sitt. Mr Elmi påstår videre: «Katherine prøvde å true meg med å si, og det går fortsatt gjennom hodet mitt nå: ‘. Husk, dette vil ikke være siste gang vi møtes’. Og så under vår siste samtale forklarte hun: «Hvis du ikke vil at noe skal skje med familien din må du samarbeide.»

Madhi Hashi, en 19-år gammel omsorgsarbeider fra Camden, hevder han ble holdt i 16 timer i en celle i Djibouti flyplassen på ordre fra MI5. Han påstår at når han ble returnert til Storbritannia 9. april i år ble han møtt av en MI5-agent som fortalte ham om hans terrormistenkte status som ville forbli inntil han ble enige om å arbeide for Security Service. Han påstår at han skulle bli gitt jobben med å informere om sine venner ved å oppmuntre dem til å snakke om jihad (egen utheving).

Mohamed Nur, 25, en miljøungdomsarbeider fra Nord-London, hevder han ble truet av sikkerhetstjenesten etter en agent fått tilgang til hans hjem ledsaget av en politimann som utga seg som en postmann. «The MI5 agent sa, ‘Mohamed hvis du ikke jobber for oss vil vi fortelle noen i de fremmed land du ønsker å reise til at du er en mistenkt terrorist.» Mohamed Aden, 25, en miljøungdomsarbeider fra Camden, ble også kontaktet av noen forkledd som postmann i august i fjor. Han påstår at en agent fortalte ham: «Vi kommer til å gjøre din reiser vanskeligere for deg hvis du ikke samarbeider».

Ingen av de 5 som jobber med vanskeligstilte ungdommer på Kentish Town Fellesskapet Organisation (KTCO), har noen gang blitt arrestert for terrorisme eller en terrorisme-relaterte lovbrudd (egen utheving). De har gjentatte ganger klaget sin behandling til politiet og til etterforskningsskritt Powers Tribunal, som overvåker arbeidet til Security Services. I et brev til Lord Justice Mummery, som leder nemnda, Sharhabeel Lone, leder av KTCO, sa: «Det eneste disse ungdommene har til felles er at de studerte arabisk i utlandet og er av somalisk opprinnelse som ikke er involvert. i noen terrorist aktivitet overhodet, og heller ikke de har noen gang vært, og sikkerhetstjenestene er vel klar over dette».

Mr Sharhabeel la til: «Disse hendelsene har smellkyss av rasisme, islamofobi og alt som undergraver sosialt samhold som truer britiske borgere, trakassere dem i sitt eget land, det er å fremmedgjøre unge mennesker som ikke har begått noen forbrytelse annet enn å praktisere en bestemt tro og være en annen farge, dette er en oppskrift på katastrofe. «Disse uverdige hendelser har undergravd 10 år med hardt arbeid og sterkt påvirket den sosiale utjevning i Camden. Rettet mot unge mennesker som er forbilder for andre unge mennesker i vårt land på en slik nedsettende måte demonstrerer en total mangel på forståelse av on-the-bakken realitet og kan bare virke mot sin hensikt».

«Når folk blir terrorisert av den samme statsautoritet som er ment å beskytte dem, såing av frykt, mistenksomhet og splitt og hersk, er vi på en glatt skråning til det orwellsk samfunn.» Frank Dobson sa: «For å identifisere reelle mistenkte fra de muslimske samfunnene må MI5 bruke informanter. Men det virker ut fra hva jeg har sett at noen av disse metoder kan virke mot sin hensikt». I går kveld nektet MI5 og politiet å diskutere mennenes klager med The Independent. Men på sin hjemmeside, sier MI5 det er ikke sant at sikkerhetstjenesten trakasserer muslimer. Organisasjonen sier: «Vi trenger ikke undersøke noen individer på grunn av etnisitet eller religiøs tro for å motvirke trusselen fra internasjonale terrorister, inkludert de som hevder å være representanter for islam. Dette har sikkerhetstjenesten høyeste prioritet..

«Vi vet at angrep blir vurdert og planlagt for Storbritannia av al-Qai’da og tilknyttede nettverk. Truer Internasjonale terrorister i dette landet oss direkte gjennom vold og indirekte gjennom støtte vold i utlandet.» Det legger til: «Muslimer er ofte selv ofre for denne volden – serien av terrorangrep i Casablanca i mai 2003 og Riyadh i mai og november 2003 illustrerer dette. «Tjenesten benytter også ansatte i alle religioner, inkludert muslimer. Vi er forpliktet til å rekruttere et mangfoldig utvalg av ansatte fra alle bakgrunner, slik at vi kan dra nytte av deres forskjellige perspektiver og erfaringer.»

MI5 og meg: Tre uttalelser

Mahdi Hashi: «Jeg fortalte ham: Dette er utpressing ‘.

Forrige måned, kom 19-åringen Mahdi Hashi på Gatwick flyplassen for å ta et fly for å besøke sin syke bestemor i Djibouti, men da han skulle sjekke inn han ble stoppet av to sivilkledde offiserer. En av offiserene identifiserte seg som Richard og sa han jobbet for MI5. Mr Hashi sa: «Han advarte meg om ikke å komme på flyet Han sa» Uansett hva som skjer med deg utenfor Storbritannia er ikke vårt ansvar «Jeg var helt sjokkert…» Agenten overlevert Mr Hashi et stykke papir med hans navn og telefon kontaktinformasjon og ba ham om å ringe ham.

«Hele tiden prøvde han å late som om han var ute etter meg. Og like før jeg forlot dem på min ombordstigning husker jeg ‘Richard’ forteller meg, «Det er ditt valg, kompis, for å komme med på flyturen, men jeg anbefaler deg det ikke», og deretter blunket han på meg». Når Mr Hashi ankom Djibouti flyplassen ble han stoppet ved passkontrollen. Han ble deretter holdt i et rom i 16 timer før han ble deportert tilbake til Storbritannia. Han hevder de somaliske sikkerhet offiserer fortalte ham at deres ordre kom fra London. Mer enn 24 timer etter at han først forlatt Storbritannia han kom tilbake til Heathrow og ble arrestert igjen.

«Jeg ble tatt mens jeg hentet bagasjen og deretter ført inn i et veldig diskret sted. ‘Richard’ gikk inn med en Costa pose med mat som han sa var for meg, min frokost. Han sa det var dem som sendte meg tilbake fordi jeg var en terrormistenkt. » Mr Hashi, en frivillig ungdomsleder i Kentish Town fellesskapsorganisasjon i Nord-London, påstår at offiseren gjorde det klart at hans «mistenkte» status og innreiseforbud ville bare bli løftet hvis han gikk med på å samarbeide med MI5. «Jeg fortalte ham ‘dette er åpenbar utpressing’; han sa» Nei, det er bare å bevise din uskyld. Ved å samarbeide med oss ​​vi vet at du ikke skyldig».

«Han sa jeg kunne gå, og at han ønsker å møte meg en annen gang, helst etter [Mai] mandag Bank Holiday. Jeg så på ham og sa:» Jeg vil aldri se deg eller høre fra deg igjen. Du ‘har ødelagt min ferie, opprørt familien min og du nesten ga min syke bestemor i Somalia hjerteinfarkt «.»

Adydarus Elmi: ‘MI5 agenten truet familien min’

Da den 23 år gamle kino arbeidstaker fra nord-London kom til Chicago O’Hare flyplass med sin gravide kone, ble de separert, avhørt og deportert tilbake til Storbritannia. Tre dager senere Mr Elmi ble kontaktet på sin mobiltelefon og bedt om å delta på Charing Cross politistasjonen for å diskutere problemene han hadde med sine reisedokumenter. «Jeg møtte en mann og en kvinne,» sa han. «Hun sa at hennes navn var Katherine og at hun jobbet for MI5. Jeg visste ikke hva MI5 var.»
For to-og-en-halv time Mr Elmi overfor spørsmål. «Jeg følte at jeg ble lurt til å jobbe for MI5.» Kontakten stoppet ikke der. I løpet av de neste ukene hevder han «Katherine» trakassert ham med dusinvis av telefonsamtaler. «Hun vil jevnlig ringe min mors hjem ber om å få snakke med meg,» sa han. «Og hun ville stadig ringe min mobil». I en urovekkende samtale agenten ringte han hjem 7 am å gratulere ham på fødselen av hans jente. Hans kone var fortsatt sju måneder gravid og paret hadde uttrykkelig fortalt på sykehuset at de ikke ønsket å vite kjønnet på barnet sitt.
«Katherine prøvde å true meg med å si – og det fortsatt går gjennom hodet mitt nå – ‘Husk, dette vil ikke være siste gang vi noen gang møtes», og deretter i løpet av vår siste samtale forklarte: «Hvis du ikke vil ha noe å skje med familien din du vil samarbeide ‘. »

Mohamed Nur

Mohamed Nur, 25, først kom i kontakt med MI5 tidlig en morgen i august 2008 da han ringte på døren. Ser gjennom hans kikkhull i Camden, nord i London, så han en mann med en rød bag som sa han var en postmann. Når Mr Nur åpnet døren mannen fortalte ham at han faktisk var en politimann og at han og hans kollega ønsket å snakke med ham. Da de satte seg ned den andre mannen produserte ID og sa at han jobbet for MI5. Agenten fortalte Mr Nur at de mistenkte ham for å være en islamsk ekstremist. «Jeg sa umiddelbart» Og hvor har du fått en slik ide? Han svarte: «Jeg er ikke lov til å diskutere våre kilder». Jeg sa at jeg aldri har gjort noe ekstremt. »

Mr Nur hevder han ble deretter truet av offiseren. «The MI5 agent sa, ‘Mohamed, hvis du ikke jobber for oss, vil vi fortelle noen fremmed land du prøver å reise til at du er en mistenkt terrorist’.» De spurte ham hva reiseplaner han hadde. Mr Nur sa at han måtte besøke Sverige neste år for en fotballturnering. Agenten fortalte ham at han ville kontakte ham i løpet av de neste tre dagene. «Jeg er ikke interessert i å møte deg noensinne.» Mr Nur svarte. Da de dro, sa agenten at han skulle i det minste vurdere tilbudet, for det var for hans eget beste.

(egen oversettelse, i raskeste laget, vha Google oversetter)

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response