Kina og Russland har endret atmossfæren over Europa for å teste om det kan brukes militært, sier forskere3 min read

Now Reading
Kina og Russland har endret atmossfæren over Europa for å teste om det kan brukes militært, sier forskere3 min read

Moskva og Beijing har etter hvert sluttet seg til å utføre oppvarmingsforsøk over Europa og modifisere et viktig lag av atmosfæren for en mulig militær anvendelse, ifølge kinesiske forskere.

Fem eksperimenter ble gjennomført i juni, og en av dem skapt en fysisk forstyrrelse over et område så stort som 49.000 kvadratkilometer, eller omtrent halvparten av Storbritannias størrelse, rapporterte South China Morning Post mandag. Oppvarmingseksperimentet, som fant sted 310 miles over den lille russiske byen Vasilsursk i Øst-Europa, genererte en elektrisk spike som inneholdt 10 ganger «mer negativt ladede subatomære partikler enn omgivende områder», bemerket publikasjonen.

Ser forandring av atmossfæren slik ut? Er dette metallsalter og vanndråper satt under mikrobølgestråling, ikke-ioniserende bestråling? Forberedes her en hetesommer f.eks. med metallsaltet Barium, slik det ble hevdet forårsaket den årelange tørken i California?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I et eget eksperiment da økte temperaturen på tynn, ionisert gass i høy høyde opp til 212 F på grunn av en partikkelstrøm. Elektronene ble presset inn i himmelen av et atmosfærisk oppvarmingsanlegg i den østeuropeiske byen, som ble opprettet av det tidligere Sovjetunionen i løpet av den kalde krigen. Etter at anlegget antennte en rekke høyfrekvente antenner for å introdusere en betydelig mengde mikrobølger inn i den høye atmosfæren – som nådde 260 megawatt, den nødvendige mengden strøm for å lyse en liten by – den kinesiske elektromagnetiske overvåkingssatellitten Zhangheng-1 samlet data med state-of-the-art sensorer, posten lagt til.

Resultatene ble publisert i den siste utgaven av Kinas tidsskrift Earth and Planetary Physics, hvor forskerne hilste resultatene som «tilfredsstillende». Andre eksperter trodde imidlertid at et slikt samarbeid er ganske uvanlig fordi «den involverte teknologien er for følsom», ifølge posten.

Kontrollen over ionosfæren er blitt et ambisiøst prosjekt for noen militære styrker, da det har kapasitet til å forstyrre kommunikasjon av fiendtlig satellitter. USA, for eksempel, var også involvert i et multimillion-dollarprosjekt kalt High-Frequency Active Auroral Research Programmet, også kjent som HAARP, som ligger 200 miles nord for Anchorage, Alaska, og finansiert av det amerikanske militæret og forsvarsdepartementet i 1993. HAARP ble senere overført fra US Air Force til University of Alaska Fairbanks 11. august 2015.

Ser forandring av atmossfæren slik ut? Er dette metallsalter og vanndråper satt under mikrobølgestråling, ikke-ioniserende bestråling? Forberedes her en hetesommer f.eks. med metallsaltet Barium, slik det ble hevdet forårsaket den årelange tørken i California? Foto tatt over Telemark (privat).

Bruken av slik praksis over ionosfæren har reist bekymringer blant kritikere. De hevdet at disse tester kunne påvirke operasjonen av menneskelige hjerner eller anspore værendringer og naturkatastrofer (selv sen venezuelanske president Hugo Chávez sa en gang at USA brukte denne teknologien til å forårsake jordskjelvet i Haiti i 2010), men andre avviser disse påstandene som bare konspirasjonsteorier. Fakultet medlemmer ved University of Alaska Fairbanks har notert mengden informasjon som debunks noen myter rundt eksperimentet.

«Det er et utsøkt anlegg. Det er det beste av sitt slag i verden, koster rundt 290 millioner dollar å bygge og universitetet mottok det gratis, så vi prøver nå å bruke det til å gjøre grunnleggende forskning i ionosfæren,» universitetets PR leder Sue Mitchell fortalte Web Center 11 i august.

Mens noen mennesker kan bekymre seg for menneskeskapte forstyrrelser over hodene våre, understreket andre forskere at energien som frigjøres i ionosfæren ikke er ment å utløse en katastrofalisme over hele kloden. «Slike studier må strengt følge etiske retningslinjer,» fortalte Xidian University professor Gong Shuhong posten. «Uansett hva de gjør, må det ikke skade folkene som bor på denne planeten.»

Testfunnene oppstår på et tidspunkt når USA aksellererer for å skape et rom-militære. Siden både Kina og Russland har utviklet lasere og anti-satellitt-missiler, annonserte Trump-administrasjonen mandag at den vil lansere et romkommando denne uken mens Pentagon fullfører sitt Space Force-forslag, rapporterte CNN.

Skrevet av Robert Valencia , oversatt til norsk av en venn, artikkel lånt fra Newsweek.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
Comments
Leave a response

Leave a Response