Mattilsynets overfall på Kjølen gård i Solør fredag 5. juli 20195 min read

6 Comments

 • Like før jeg tok til tårene for bonden og Dyrene hans, Det var grusomt å lese om de to oksene. Det er ikke lenger nok med å kommentere her. Det er feil mann på Tinget.

  • Takk for kommentaren. Å ta et møte med en av de politiske representanter, kan være en vei å gå. De vet at de er valgt og vet også at de har forpliktet seg å høre på sine velgere. Jeg har møtt noen av dem som virkelig tar engasjerte velgere på alvor.

 • Godt skrevet!
  Jeg håper alle skjønner at vi står i fare for å miste demokratiet hvis vi ikke reagerer på myndighetenes fremgangsmåte i denne saken. Vi lever i ett fritt land, eller gjør vi det..?
  I forbindelse med at dyrene ble transportert til slakteriet stoppet politiet bilister og spurte hvor de skulle. Vi må spørre oss om politiet hadde hjemmel i loven til å stoppe bilister for å stille dette spørsmålet? I et demokratisk land skal vi ikke ha noen opplysningsplikt overfor myndighetene til å fortelle om hvor vi skal. Våre rettigheter som borgere i et fritt og demokratisk land pålegger oss ikke en slik opplysningsplikt.

  Uansett hva man mener om bonden har han krav på sine rettigheter i et demokratisk land. Anders Bering Breivik hadde krav på å få saken sin avgjort i rettssystemet. Myndighetene kunne ikke dømme og fengsle han uten at saken hadde vært igjennom rettssystem. Det er ikke lov i et demokrati.
  Så hvorfor kan myndighetene gå så hardt til verks mot denne bonden?

  Husk at det som skjer andre, det kan plutselig skje deg selv!
  Derfor er det viktig at vi har et godt fungerende demokrati!

  • Takk for kommentaren. Du har helt rett, situasjonen er alvorlig. Da bøndene har mange på sin side; mange som følger med i Mattilsynets merkelige aksjoner, kan en mere samlet gruppe bli en opposisjon og maktfaktor. For det trengs å balansere ut et tydelig maktmisbruk.

  • Som svar til Anonym: Fritt land ?? Du er fri å velge di som skal styre deg og stjele pengene din 😂😂

 • Har vi demokrati i norge lenger? Vi ser jo hvordan mindre partier som nesten er på sperregrensen stiller di som egentlig er folkevalgte.
  Her i denne saken så tror jeg at det er mange som må en tur innom lovverk og lære seg noe om fjøsdrift og skjønn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *