Makta som rår og Mattilsynet på Kjølen gård4 min read

Now Reading
Makta som rår og Mattilsynet på Kjølen gård4 min read

Kommunismen som vi kjenner den, har der hvor den opptrådte, myrdet uten sidestykke for makt, for å bli kvitt folk de ikke likte, og det var mange; la oss for Guds skyld ikke glemme det.

Det er kommunisme når det er makta som rår. Mattilsynet har opparbeidet et slikt regiment. Som barnevernet kan de ta politifolk med seg. Det gjør de ganske ofte. Men en bonde forberedte seg for å kunne dokumentere overgrepet. Pelsdyrbonden P.O. Lauvås i Rogaland lot seg ikke fange i bakhold. Og se, der fanget han hele troppen fra Mattilsynet på fersk gjerning, da de kom med en ordre om avvikling. De hadde på egen hånd, bestemt seg for å legge ned hele bedriften hans med over 2000 dyr. En familiebedrift og mønsterbedrift, skal man dømme etter Mattilsynets egne utsagn. Det var bare det, de hadde selv ikke fått det med seg. Rapportskriveren hadde faktisk ikke besøkt gården. Hvordan kunne slikt skje? Hvordan kunne staten ha bestemt seg for en løsning på forhånd?

Vi skal ikke la oss forvirre av bortforklaringer. Her er det noen i de høyere etasjer som har noe imot pelsdyr, er ikke det tydelig? Ja, kanskje ikke bare imot pelsdyr, men imot alle slags husdyr. Om FNs kampanje mot rødt kjøtt, som hotellkongen Petter Stordalen og hans kone reklamerer for, har fått innflytelse for gårdsdrift i Norge?

Andre merkelige motiver var også å se. Man kokte på en grøt av antagelser, rykter, litt løgn og hevnen er søt, for å få et bestemt resultat. Så rykket man inn uten forvarsel med store mannskaper i ly av ettermiddagsmørket, med skremselstaktikk, psykologisk krigsføring, misbrukte enkeltfoto for å få avislesere og dagsrevyfolk til å tro noe som ikke stemte. Fordi noen med jern-mansjetter oppe i statsetasjene hadde avgjort dette på forhånd. Dreide det seg om å bukke for makta, for statskontrollen? Var det nåde den som ikke lystret?

Var det enten avvikler du på egen hånd eller så gjør vi det for deg? Vil du ikke, så skal du? Noen av oss husker ennå KGB, sovjets hemmelige politi, som i sin tid la igjen en ladd pistol hos folk de ville bli kvitt; enten gjør du det selv, eller så gjør vi det for deg.

Per Olv Lauvås, pelsdyrbonden i Rogaland

«Dyreholdet ditt bar preg av manglende tidsbruk, manglende tilsyn og stell, manglende oppfølging av syke og skadde dyr»…var noen av de skriftelig utsagn til Lauvås; de hadde vært på besøk noen dager tidligere (bonden avslørte, se her). Men det var tomme ord, de hadde ikke dekning for det. Var det ikke som om Guds egen hånd hadde blandet seg inn i kampen?

Men etter Lauvåssaken i Rogaland fortsatte Mattilsynet som før. På tross av at landets Storting besluttet at en ekstern granskningskommisjon skulle åpne alle skuffene hos Mattilsynet, lot de som om ingenting hadde skjedd, og fortsatte ødeleggelsestoktene bygget på antagelser, rykter og insinuasjoner, men ikke på fakta. Var det ikke merkelig? Nettopp det skjedde i Solør. På den historiske Kjølen gård i Solør, en plass selveste Skjoldmøya fra vikingetiden hadde søkt ut for sin gravhaug, stilte de en sen fredag ettermiddag den 5. juli opp med over 20 politifolk, 5 politibiler, mange ruvende slaktebiler fra Nortura med tildekkede logo og tildekkede nummerskilt for å hente ut over 100 dyr til avlivning og destruksjon. Det gikk også blodig for seg. Det de sa var akkurat det samme de hadde sagt til Lauvås, og det var like lite hold i det denne gangen, også. Bare at nå var bonden selv ikke var hjemme, men bare de tre barna. Det er lettvint å herse med barn. Politiet beslagla alle mobiltelefoner, ingen skulle gjøre opptak.

Kontrollstaten brer seg utover, er de kommunister? Kan vi stoppe dem; kan Departementsråd Leif Forsell bremse Mattilsynet?

Mattilsynet har bygd opp et skrekkregime. Det fortelles at alle som driver i bransjen er redde. Til og med avisene med få unntak, har underlagt seg kontrollørene, slukøret. Også andre mat- og melkeprodusenter tror at når Mattilsynet kjører opp midt i natten med sin hær av store lastebiler, et yr av ivrige politifolk og svartkledde kontrollører med store lommelykter, da er det best å gå stille i dørene. Men det er ikke slik; vi tar alle feil hvis vi tror det; det vil straffe seg i mange herrens år fremover. For noen i staten har latt seg beruse av makt, og hvis vi gir dem anledning, vil vi snart skjønne at de har omfattende hensikter; det vi hittel har sett, var bare begynnelsen. Hvis ingen reiser seg opp, men lar disse få spre seg og herje fritt, vil de etterhvert ta over flere og flere områder, som en okkupasjon. Bare folk flest kan stoppe dette, deg og meg. For disse er fortroppene til kontrollstaten. De har begynt sine angrep mot de mest selvstendige av alle folk i landet, nemlig bøndene.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response