Om villsauene fra Sokndal2 min read

Now Reading
Om villsauene fra Sokndal2 min read

Om villsauene fra Sokndal

Villsauene ble drept av Mattilsynet foran øynene på den 70-år gamle bonden ( se her).

Bonden i ei lita bygd i Sokndal fikk pålegg om å bedre forholdene for sauene sine. Han fikk pålegg om å fôre dyrene bedre og å merke dem. – Bonden klarte ikke å følge opp påleggene våre. Til slutt fikk han beskjed om å avlive dem. Da heller ikke det skjedde, måtte vi ta hånd om saken selv, sier avdelingsleder i Mattilsynet Ole Åmot (2015). Torsdag i sist uke rykket folk fra Mattilsynet og politiet ut til den avsidesliggende heiagården. Håkon Omdal er nabo til gården og har ofte hjulpet heiabonden i syttiårene med å frakte inn høy til sauene på firehjulingen sin. Han reagerer sterkt på det som skjedde da besetningen ble avlivet. Selvsagt har saken to sider, forklarer han, men han tror problemet først og fremst handler om at myndighetene ikke klarer å tolke det de ser. «Dette er en gammel heiagård som blir drevet slik disse gårdene ble drevet før i tiden. Gården er uten strøm og ser nok ikke ut som en moderne bondegård. Det er ikke en vanlig vei fram, mer det jeg vil kalle en traktorvei. Likevel er bonden oppegående og har full kontroll med det han driver på med», sier Omdal. Det er flere ting han reagerer på. Han kaller det «grotesk avliving» å skyte dyrene (56 villsauer) på tunet mens bonden står og ser på. I tillegg stiller han spørsmål ved dyrevernet (Toppfoto, 22. mai 2015, se her).

Jeg ble gjort oppmerksom på teksten hos May-Harriet Seppola. Hun skriver i sin artikkel: «Mattilsynet visste ikke at villsau eller ursau er mindre av vekst, lettere på foten og passer adskillig bedre ute i naturen enn overavlede sauer som er mer eller mindre ødelagte av avl fordi de skal ha mye ull og økning av kjøttvekten» (se Nyhetsspeilet, her).

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
Comments
Leave a response

Leave a Response