Pelsdyr, pelsdyrbønder og pelsdyrnæring2 min read

Now Reading
Pelsdyr, pelsdyrbønder og pelsdyrnæring2 min read

En stat har ikke noe med hva slags yrker folk velger for å brødfø sine familier og seg selv, såfremt de ikke er røvere og bryter lov og regler. Avvikling av pelsdyrnæring er basert på følelser og har skjebnesvangre konsekvenser for fremtiden. Skal vi ikke lenger unne oss den enkelte borgers frihet til å velge sitt yrke? Geir Pollestad har et godt poeng når han understreker at vårt Storting er iferd med å ta maten på bordet fra 200 familier. Kanskje er det neste forbud mot salg av hamburgere (rødt kjøtt)? Pølseboder blir stengt. Ingen baconpølser lenger, ingen grillmat? Ingen kebab? Ingen halal-slakt? Kanskje blir restauranter som selger rødt kjøtt angrepet av Mattilsynet og deres bevæpnede lakeier? Kanskje forbyr stortingspolitikerne hvitt kjøtt om litt? Da er det over og ut for høns, kylling og ellers fjærkre. Men så kommer forbud mot fisk? Mot sjømat? Bare kunstig avlet laks er lov? Full av medikamenter og lus? Det er tenkbart. Emosjoner svinger i alle mulige retninger hvis noen trykker de på rette knapper.

 

Når emosjoner får lov å være bestemmende trekker sannheten seg tilbake. Dette nådde til og med Stortinget. Beslutning om den såkalte styrte avvikling av pelsdyrbransjen, var fullstendig basert på følelsemessige svinginger. Satt i scene av en maktgruppe som styrer ved hjelp av aviser og fjernsyn. Et pinlig godt eksempel. MDG representerer denne maktgruppe. For når ekspertene på manipulasjon av følelser bretter opp skjorte-ermene og begynner å gjøre seg breie, kommer vi til å se mange ubehagelige svingninger. Om ikke hekseprosessene, hvor små barn vitnet mot sine foreldre og fikk dem brent på bål, er et urbilde på lignende?

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response