Coronaviruset den 11. februari samt två saker alla kan göra2 min read

Now Reading
Coronaviruset den 11. februari samt två saker alla kan göra2 min read

Opplysningene jeg fant var fornuftige, så jeg kopierte likegodt siden fra blueshift (se deres side her, foto se her).

«Hitills drygt 40 000 som insjuknat. Drygt 900 av dem har avlidit – nästan alla i Kina. Ca 3 500 har tillfrisknat. Coronavirusets dödlighet är f n drygt 2 % – d v s av femtio smittade riskerar en att avlida. Dödligheten kan jämföras med 10% för SARS och 34% för MERS.

Coronaviruset i sig är inte dödligt. Men människor med nedsatt immunförsvar, sjuka och äldre, löper högre risk. De som hitills avlidit i Kina har haft en medelålder på 79 år. Inkubationstiden uppskattas f n ligga mellan 2-24 dagar, vilket innebär att en person som drabbats kan bära på viruset i upp till 24 dagar, innan sjukdomen visar sig.

Relaterat till denna siffra är spridningen, som f n bedöms vara att 1 smittad person i sin tur smittar mellan 3 och 4 personer. För den fem gånger dödligare SARS var denna siffra lägre: 1 smittad person som i sin tur smittade 2. Givet nuvarande ramar, om hela planeten insjuknar riskerar drygt 150 miljoner att avlida i förtid – de flesta av dem gamla och redan sjuka.

Ett troligare scenarie är att åtgärder att stoppa spridningen genom upprättandet av omfattande karantäner och isolering, lamslår produktion vilket påverkar ekonomin. Det land som i dagsläget riskerar det mer än något annat är Kina.»

For å få innblikk i det andre man kan gjøre for den egne helbreds skyld når det gjelder influensa, kan man lese på blueshifts egen side (her). Om deres tallmateriale om korona, se (her).

Annen statistikk om koronainfluensa (se her). Interessante iakttagelser fra en kinakjenner på Rediceradio om kinesisk kultur og mulige bakgrunner (ca 1,5 timer gjort den 7. februar 2020) for de meget høye rop i media om coronaviruset (se her).

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Om fremstilling av sølvvann

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response