Dommeren sa nei til Mattilsynet1 min read

Now Reading
Dommeren sa nei til Mattilsynet1 min read

Tillitsvekkende domsavgjørelse

Den 3. desember 2020 falt en dom i Oslo tingrett i favør for en husdyrbonde. Hans og hans families livsgrunnlag sto på spill; det dreide seg om en stor gård med hundreårige tradisjoner. Den ble omtalt som «jordgods» i et skinnbrev fra 1298, da den ble gitt til bispegården av Kristiania. Mattilsynet ville den tillivs, slik Mattilsynet siden 2015 har fått avviklet omkring 300 gårdsbruk i Norge. Men bonden selv fant seg ikke i det og fikk støtte i sine synspunkter. Vi var mange på sidelinjen som var rystet over en brysk, rå og frekk framgangsmåte. Det er i slike situasjoner rettsvesenet kan trå til og sette skapet på plass, for det er snakk om grunnvollene i vårt samfunn. Denne gangen gjorde dommeren i Oslo tingrett nettopp dette, gjennomskuet uredd det som egentlig hadde skjedd og ryddet opp i ruinene; meget tilltsvekkende. Med ønske om at mange flere dommere og advokater ville interessere seg for vårt landbruk og for de menneskers skjebner som har viet seg dette hellige arbeid med land, jord og husdyr, ville det være en velsignelse for både vårt land og for våre bønders fremtid å ha dommere og advokater i ryggen. Jeg bøyer meg i støvet og takker.

 

Innlegg i avisen Nationen 21. desember 2020, toppfoto fra lokal bygdebok. Saksnr.: 20-040960TVI-OTIR/03

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
2 Comments
Leave a response
 • Mai Lindegård
  3. januar 2021 at 01:31

  Dette gjorde godt å høre! Stor bekymring over at bøndene har fått mye dårligere kår enn de hadde på 1970-tallet. God behandling av produksjonsdyr, kyr, sauer, høner og griser har gjort at Norge stort sett har hatt den beste dyrehelsen i Europa, så vidt vites, noe som betyr mye for matproduksjonen. Og produksjon av sunn mat er kjempeviktig for samfunnet, så vi må ta godt vare på bøndene og på primærnæringen. Enkelt politikere har visst ikke helt forstått det, «det er jo bare å importere mat fra utlandet».
  Dessverre er Mattilsynet et supperåd som ikke er til å stole på, etter min oppfatning.

  • 3. januar 2021 at 11:03

   Hei, takk for kommentar. Du har rett. Mattilsynet kan man ikke stole på. Det er gårdsbrukene de er på jakt etter. Kanskje særlig husdyrsbrukene.Vi får gjøre vårt beste for å støtte og hjelpe bøndene.

Leave a Response