Spre kjærlighet, ikke frykt, sa engelen fra nord3 min read

Now Reading
Spre kjærlighet, ikke frykt, sa engelen fra nord3 min read

Den hjertevarme engelen fra nord

Ann Helen, foto: Thomas Brække

I en tid hvor pandemien vil isolere oss alle, hvor de som bryter noen tabuer blir gjort til kjeltringer, hvor omstendighetene hadde gjort oss fremmede for hverandre, trådte en fager kvinne frem midt iblant oss. Hun gave oss trøst, hun gav oss håp, midt i storbyen var hun. Hun hadde stilt seg opp under skiltet free hugs; med budskapet; kom å få en klem, for det hadde du fortjent, nettopp du! Og menn og kvinner, barn og unge som kom forbi skjønte at henne ville de gjerne få en klem av og gi en klem til. Noen var så små at de ikke engang rakk henne lenger enn til livet, men en klem ville de ha!

Nettopp i tiden hvor en klem var forbudt, hvor vi alle skulle maskeres, stenges inne i vår egen oppbrukte luft. For var ikke det nettopp å få møte den andre, som frisket opp den egne luften? Og omkring 3/4-hundre gikk bort til henne og omfavnet henne i løpet av en times tid. Hadde ikke engelen nettopp kommet til hovedstaden for å gi oss noe av det vi trengte aller mest, da det var så ufyselig kaldt, oss imellom, vi var så fulle av frykt og ekstremt redde for virus og for død.

Engelen fra nord, foto fra video, deler blindt ut varme klemmer til alle som vil ha (video, 26T visninger pr 1. mars, delt over 500 ganger, se her)

Hennes budskap var: Vis kjærlighet, ikke være redde (toppfoto fra video, se her). Hennes livsvei har lært henne å stole på sin egen intuisjon og det hennes eget hjerte sa henne. Underveis hadde hun lært læstadianerne og pinsevennene godt å kjenne, slik at hun idag står på en egendefinert kristen idé-grunn og synes Nordnorges lemfeldige omgang med alkohol og moral er trist. Ann Helen startet sitt engasjement mot koronarestriksjonene ved å ta initiativ til å arrangere markering foran Stortinget i 19. desember i fjor.

Det begynte med at hun og et par andre mennesker dannet gruppen Røde luer og bar fakkelen videre etter at en annen gruppe, Stop lockdown, kansellerte. Totalt åtte lørdager inviterte hun appellanter og artister, og avsluttet epoken med Røde luer ved å toppe det med en stor markering med flere hundre oppmøtte og et spekket program, den 13. februar. Hun står nå i fronten for gruppen Markeringer for Frihet (se her), en protestgruppe mot koronarestriksjonene. Bak henne står våkne, engasjerte og trofaste unge, voksne og eldre. Hun og de som står rundt henne samler folk for å reflektere over det som skjer i disse tider, og møtes nå månedlig på Eidsvolls Plass foran Stortinget.

Hun har engasjert folk som Pål Steigan, Kari Angelique Jaquesson og også Kjetil Dreyer som alle har holdt appell. Artistene Martin Aakervik, Miriam Mercedes og Sakte flyt har bidratt med det musikalske og ettertenksomme element. I tiden hvor trusselen om tvangsmaskering og tvangsvaksinering svever gjennom luften, er tiden snart inne for den enkelte å ta en beslutning hva man ønsker og hva man ikke ønsker å gjøre. Om korona-pandemien sier Ann Helen følgende: «Den religiøse parallellen er åpenbar for flere. Men i mitt tilfelle har jeg både mange års erfaring og religionsstudier bak meg til å se dette i perspektiv…det er ingen tvil om at det dreier seg om en tro, ettersom fakta er tilstede nærmest overalt som elefanten i rommet og keiserens nye klær. Mange overser fakta – men er i stedet sterke i troen. »


Vær velkommen til det neste oppmøtet med appeller av Markeringer for Frihet på Eidsvolls Plass i Oslo, den 13. mars kl. 1900-2100.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Gode tanker og gode følelser betyr mye, fordi det virker velsignende på både den som gir og den som får. Men ikke bare å ta vare på andre er vesentlig, å være tålmodig med seg selv er avgjørende. Husk vi er mange under dronning Victorias (1819-1901) tunge åk. Kan jeg inspirere til engasjement, slik at vi mange små sammen kan velte betydelige lass, f.eks. bidra til at psykopatene mister kontrollgrepet over våre samfunn, er ingenting bedre enn det. Så kan vi i fremtiden slippe de store sosiale ulykker vi står oppe i idag, i 2020/2021 og få leve fruktbart med hverandre. Hvis du har lyst å bidra, vipps gjerne til 41743388 eller send til sven-inge johansen, konto 9722 17 58963. ...akkurat nå før påsken fikk jeg vite følgende: Jeg fikk den ære å bli satt i samme klasse som mange andre fremragende krigere for sannhet, folk jeg beundrer meget; Paypal har varslet at jeg "bryter PayPals retningslinjer for akseptabel bruk" og at de avslutter min konto: Vel, jeg kan bare oppfordre våkne folk til å holde seg vekk fra Paypal; de har foretatt et valg; sensurens kalde og klamme hånd har slått til.
1 Comments
Leave a response

Leave a Response