Sofus, katten min2 min read

Now Reading
Sofus, katten min2 min read

Frank Ralle

Sofus har mye å gjøre, han passer på at alt er iorden og følger nøye med på hvem som kommer og hvem som går, alle som kommer får hans kjærlige oppmerksomhet, spesielt de som går på to ben, pluss hans egen familie. Hunder derimot er skremmende siden de er en god del større enn ham og lager mye høy lyd.

Sofus derimot er nesten lydløs, han mjauer aldri høyt, bare noen lave lyder når han er i jaktmodus og ser etter fluer og sommerfugler. Vanlige fugler beveger seg utenfor hans rekkevidde men er meget fristende som kost-tilskudd. Det blir med drømmen foreløpig. Ørene beveger seg, selv når vi tror han sover, varslingssystemet hans er alltid på.

Når Sofus har vært ute og vil inn, hopper han opp på hagebordet og kikker inn av vinduet, ingen lyd men viser ved et fast blikk at han kan tenke seg å komme inn. Han maser aldri på mat, han er kresen og går fra den maten han ikke vil ha, men fiskepinner og Dreamies går alltid hjem. Når han er mett går han bare fra matskåla, selv om det er mer igjen. Hans favorittleke er en tøymus, den har fått gjennomgå siden før Jul, han kommer med den i munnen, legger den foran bena våre og forventer at vi skal kaste den slik at han kan fortsette jakt-leken. Oppførselen hans er nesten som en hund bortsett fra nysgjerrigheten og stoltheten hans. Kjøretøyer er spennende og han har vært med i traktoren mange ganger, ikke redd, bare veldig nysgjerrig. Foreløpig har han ikke fått kjøre med på motorsykkelen, vanskelig å finne hjelm som passer, vurderer å lage en av et stort appelsinskall hvor jeg lager hull for ørene hans. Kunne blitt et godt bilde.

I alt det gale som skjer i verden nå gjør det godt å sitte å diskutere med Sofus, han tar en ting av gangen og fokuserer på de nære ting. Hans nærvær gir glede og ro i sjelen.


 

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response