Hva er helse?4 min read

Now Reading
Hva er helse?4 min read

Av Frank Ralle

I utgangspunktet er helse i stor grad fravær av sykdom og smerte. Smerte er verdifullt, det forteller at noe ikke er i orden, men ikke akkurat hva, det må vi finne ut av selv. Noen er flinke til å vedlikeholde kroppen med fysisk aktivitet og med et kosthold som ikke belaster kroppens organer unødvendig. Sunt: Hvem spiser sunt? Alle spiser sunt? Det er usunt å ikke spise er vel den eneste konklusjonen vi kan trekke av hva folk selv forteller.

Jeg har hatt mine utfordringer spesielt med allergi og har funnet ut at jeg må holde meg unna en del mat som trigger en allergisk reaksjon. Det kan se ut som om allergi har sine fordeler, det tvinger meg til å holde meg unna endel ting som jeg reagerer kraftig på. Det kan være mat jeg ønsker å spise men straffen er inntil 3 dagers ubehag før kroppen er i balanse igjen. Enkelte mennesker har ingen “allergisk” reaksjon men kroppen påvirkes likevel og det kan se ut til at enkelte sykdoms-situasjoner har sin opprinnelse fra maten vi spiser.

Mye matvarer er tilsatt konserveringsmidler og har en “holdbarhet” som ligger fjernt fra det vi er vant til fra før i tiden. Et eple som ligger framme kan se like fint ut etter flere uker på kjøkkenbenken, mens et vi har plukket i vår egen hage begynner å skrumpe inn og råtne etter få dager. Jeg har blitt fortalt at det finnes virksomheter som reiser rundt på kirkegårdene, borer seg ned på de enkelte gravstedene og sprøyter ulesket kalk ned i graven for å få kroppen som ligger der til å løses opp.

Det ble påstått at årsaken er alle konserveringsmidlene vi får i oss fra maten vi spiser som gjør at nedbrytningen ikke går som normalt. Først ble det sagt at årsaken til mangel på kompostering av likene var at de i endel år ble svøpt i plast, men det kan se ut til at den egentlige årsaken var konserveringsmidler via maten vi spiser.

Så, hva skal vi gjøre for å holde oss friske både før og etter begravelsen?

Alle vet at vi er forskjellige utenpå, ikke alle vet at vi heller ikke er like innvendig. Det er varianter av kroppens funksjoner som ikke er likt fordelt i befolkningen, noen egenskaper / skavanker er arvet, noen har vi påført oss selv ved et ensidig og usunt kosthold. Noen av feilene kan rettes opp ved medisinsk behandling og noen kan forhåpentlig rettes opp ved en korrigering av kostholdet.

Årsaken til de problemene vi har fått eller skaffet oss er forskjellige, hvis problemet har kommet gradvis tyder det på at det er en kostholds feil, hvis det har kommet brått kan det se ut til at det er en fysisk påkjenning, forgiftning eller en alvorlig underliggende sykdom som har fått lov til å utvikle seg.

Vi eldes alle sammen, det er en naturlig prosess men noen eldes fortere enn andre. Aldringen i antall år er selvfølgelig den samme men den funksjonsmessige alder varierer veldig. Mitt inntrykk er at de som opprettholder sin fysiske kapasitet opp i høy alder har et kosthold som passer til den kroppen de har, er forsiktige med rusmidler og er fysisk aktive. Jeg møter mange mennesker i Ralle-Medvac behandlingsanlegget og hører beskrivelser av deres fysiske problemer og hvordan dette har utviklet seg.

Enkelte har en svært bastant oppfatning av hva de skal spise, og drikke, de er ofte ikke interessert i å gjøre en innsats selv for å holde seg friske, de mener at det kan helsevesenet gjøre.

Vi må selv ta ansvar for vår egen helse, fravær av smerte er en god indikasjon på at vi er forholdsvis friske. Det vi trodde var sunt for oss kan i virkeligheten være det motsatte. Steven Gundry, en kjent Amerikansk lege har forsket på Lektiner som er et stoff plantene bruker for å forsvare seg mot insektangrep. Når vi får i oss for mye av dette kan det skade den indre tarmveggen som er en barriere mot angrep av bakterier og parasitter. Det kan igjen gjøre at vi har en kronisk sykdomssituasjon som muligens kunne vært unngått med en korreksjon av kostholdet.

Jeg vil anbefale å lese / se videoer av Steven Gundry.

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response