Hjelp til selvhjelp2 min read

Now Reading
Hjelp til selvhjelp2 min read


Hjelp til selvhjelp

Av Frank Ralle

Vi ønsker å samle de som kan bidra til å hjelpe seg selv og andre, vi behøver ikke å danne en gruppe, vi kan lage en adresseliste hvor folk kan henge seg på de temaene som er aktuelle og bidra med tanker og etterhvert innsats for oss selv og hverandre. Modellen former seg selv etter det behovet vi har for et samfunn som kan fungere slik samfunnet ideelt sett skulle vært.

Det første vi har bruk for er en oversikt over hvilke oppgaver vi bør gå løs på i en prioritert rekkefølge. Den viktigste utfordringen som første innsatsområde. Her kan vi også legge inn hvilke samfunnsoppgaver vi ser som har størst risiko for å bryte sammen. Hva kan hver enkelt bidra med, hvilke fagområder trenger vi, hvilke ressurser trenger vi? Kanskje vi kan bruke Norges grunnlov som modell for hvordan vi kan drive de små samfunn som ser ut til å være veien vi må gå for å klare oss.

Hvis Norges økonomi bryter sammen trenger vi å bygge opp et eget økonomisk system. Produsere mat på enklest og rimeligste måte, hver for seg i liten skala og sammen i større anlegg. Trygghet, Politiet er ikke lenger hva det var, det ser ut som om de kun skal beskytte ledelsen og politikerne, vi vanlige mennesker får sakene våre henlagt selv om mer betydningsfulle mennesker får sine tilsvarende saker etterforsket og involverte lovbrytere straffet. Hva kan vi gjøre for å ta vare på oss selv og hverandre?

Vi trenger egne media som forteller oss hva som foregår og som ikke unnlater å fortelle hele historien. Ærlige reportere som ikke er tvunget til å drive propaganda. En journalist var engang en respektert person. Idag, en ekspeditør av informasjon fra: Organiserte kriminelle? Politikere? Hvem er hvem? Vi trenger mennesker med ferdigheter innen: Data / database, Organisering, Media, Reklame, Helse, Matlaging, Renhold, Jordbruk, Skogbruk, sag og høvleri , snekkerarbeide, Dyrehold, Tegning og dimensjonering, Økonomi “så lenge den verden vi har består”, Teknisk vedlikehold Maskinering Smed og metallstøping, Innedyrking.

Det er sikker mange flere ting vi kan ramse opp, men dette er en start. For å få fremgang i planleggingen vil det være fint å dele dette inn i de enkelte kunnskapsområdene Det er et større antall mennesker som arbeider med tiltak som kan hjelpe oss som strever idag. Jeg har blitt fortalt at grupper forskjellige steder i landet forbereder hjelpetiltak for å ta vare på så mye som mulig av det myndighetene prøver å ødelegge nå.

Dette likner på tiltak som nødvendige i krig, er vi i krig? Hvem er fienden? hvem må vi forsvare oss mot? Våre “egne” ?


 

About The Author
Sven-Inge Johansen
Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.
Comments
Leave a response

Leave a Response